Fluoridelak: de balans tussen wat u nodig heeft en wat uw patiënten graag willen

Een bezoek aan de tandarts is voor veel patiënten best spannend. Sommige zijn echt bang voor de tandarts, andere kijken alleen op tegen het lichamelijke ongemak. Voor tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten is het van belang om het hun patiënten zo comfortabel mogelijk te maken en daarbij toch hun werk goed te kunnen doen. Zo moeten tandartsen soms balanceren tussen het verlenen van hoogwaardige tandheelkundige zorg enerzijds en het omgaan met de gevoelens en wensen van de patiënten anderzijds. Het doel is uiteindelijk toch dat de patiënt met een goed gevoel de praktijk uit wandelt.

Fluoridelak is een product waar tandarts én patiënt blij van worden. Door te kiezen voor een hoogwaardige fluoridelak die voldoet aan de volgende criteria, kunnen tandartsen hoogwaardige tandheelkundige zorg verlenen en tegelijkertijd tegemoetkomen aan de wensen van de patiënt ten aanzien van smaak, gevoel en esthetiek.

Wat de tandarts nodig heeft: een effectieve formule

Een fluoridelak heeft alleen effect als hij beschikt over een hoge fluorideafgifte en -opname. De hoge afgifte geeft de hoeveelheid fluoride aan die bij iedere behandeling beschikbaar is en de hoge opname staat voor de efficiënte absorptie van fluoride-ionen. De EnamelastTM-fluoridelak van Ultradent Products slaagt op beide vlakken met vlag en wimpel, zeker als we hem afzetten tegen vergelijkbare producten:

FluorideUptakeReleaseGraph

 

Wat patiënten graag willen: een gladde textuur

Fluoridelak heeft vaak een slechte naam, omdat het een ongelijkmatige, korrelige of zanderige aanslag achterlaat op gebitselementen. Geen enkele patiënt heeft er behoefte aan dat zijn gebit na een tandartsafspraak viezer aanvoelt dan het daarvoor was! De gladde textuur van de Enamelast-fluoridelak is een doorbraak op dat gebied. Het voelt schoon en is nauwelijks merkbaar op het gebit van de patiënt, waardoor patiënten het graag laten zitten en niet meteen willen wegpoetsen als ze thuiskomen. Dat is een win-winsituatie voor tandarts én patiënt.

Wat de tandarts nodig heeft: een goede hechting

Het duurt uren voordat fluoride is opgenomen. Daarom is het eigenlijk zinloos om een fluoridelak te gebruiken die na het aanbrengen niet goed hecht aan het gebit van de patiënt en niet goed op zijn plaats blijft als de patiënt eenmaal weer thuis of op het werk is. Hoe langer de lak op het gebit blijft zitten, hoe effectiever hij is. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Ultradent Products heeft voor de Enamelast-formule een hechtingsbevorderend middel ontwikkeld en gepatenteerd, waardoor de fluoridelak beter blijft zitten. Daardoor profiteren patiënten optimaal van het effect van de lak, ook vele uren nadat zij zijn opgestaan uit de tandartsstoel.

Wat patiënten graag willen: een fluoridelak die vrijwel onzichtbaar is

Patiënten willen niet dat hun gebit korrelig aanvoelt, maar ze willen ook niet dat er een witte, kleverige pasta op en tussen hun tanden en kiezen te zien is. De fluoridelak Enamelast voorkomt dergelijke klachten, want het is na aanbrengen op het gebit vrijwel onzichtbaar. Enamelast-fluoridelak zorgt ervoor dat patiënten na hun tandartsafspraak gewoon hun dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren en niet bang hoeven zijn dat iemand er iets van ziet.

Before-After_Enamelast

 

Wat de tandarts nodig heeft: gemakkelijk applicatie

Het team van een tandheelkundige praktijk brengt fluoridelak bij heel verschillende patiënten aan: van ongeduldige volwassenen tot beweeglijke kleuters. Daarom is het van groot belang dat de lak gemakkelijk aan te brengen is! Bij Enamelast-fluoridelak kunnen tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten kiezen uit twee applicatievormen: capsules voor eenmalig gebruik in blisterverpakking of een systeem met spuit en doseertip met voldoende lak voor twee à vier patiënten.

Enamelast_Unit Dose_Syringe

De Enamelast-fluoridelak is er zowel in capsules voor eenmalig gebruik als in spuiten met meerdere doses.

 

Wat patiënten graag willen: heerlijke smaken

Niemand wil urenlang iets op zijn gebit hebben zitten dat niet goed smaakt! Ultradent Products snapt dat helemaal en heeft hard gewerkt om vijf van de beste smaken te kunnen leveren die momenteel op de markt zijn. Patiënten kunnen kiezen uit Cool Mint, Orange Cream, Bubble Gum, Ultradent Products’ bekendste smaak Walterberry en de gloednieuwe smaak Caramel Cream.

Enamelast_Flavours

 

Video_Enamelast

Kijk hoe kinderen en volwassenen reageren op Enamelast-Fluoridelak

 

Wat zowel patiënten als tandartsen willen: veel waar voor hun geld

En dan is er nog iets waar patiënten en tandartsen het allebei over eens zijn: ze willen absoluut waar voor hun geld! Enamelast-fluoridelak is niet alleen heel effectief, het is ook een zeer voordelig product, waarmee patiënten en tandartsen veel waar krijgen voor hun tijd en geld.

 

 Lees meer over Enamelast hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s