Het verhaal achter Opalescence Whitening Toothpaste

“Zou dat kunnen, dat een tandpasta…eh…sexy is?”

vroeg Jen Doll van New York Magazine zich af in haar artikel over OpalescenceTM Whitening Toothpaste, de blekende tandpasta van Ultradent Products.

We laten het over aan de gebruiker om daarover te oordelen, maar één ding is zeker: alles, van de frisse smaak en de gladde textuur tot de eigenschap om het gebit glanzend te houden, is nauwkeurig gepland en geperfectioneerd.

Over ieder detail, aldus Peter Allred, directeur formuleringstechnologie van Ultradent Products, is nagedacht en opnieuw nagedacht, tot… ach ja…je moet het zelf proberen om te weten wat ik bedoel.

Opalescence_Whitening_Toothpaste_Group_3D

Opalescence Whitening Toothpaste is verkrijgbaar in twee maten en en twee formules: Original & Sensitivity Relief.

 

Waardoor is de blekende tandpasta van Opalescence dan zo anders dan een tube tandpasta die je haalt bij de drogist op de hoek? De kwaliteit,” vindt Allred. “Toen we besloten om Opalescence Whitening Toothpaste te gaan maken, liet dr. Fischer ons weten dat we ons over de kosten geen zorgen moesten maken en dat we geen concessies moesten doen. Het was de bedoeling dat wij op zoek zouden gaan naar de allerbeste bestanddelen, op dezelfde manier waarop een goed restaurant zoekt naar de beste ingrediënten. Ons streven was om het allerbeste product te maken dat mogelijk was. Het doel was van begin af aan om een luxueuze, hoogwaardige tandpasta te ontwikkelen.” En hij voegt daaraan toe:

“We wilden ook dat alle bestanddelen afkomstig waren uit de VS, zodat we zeker konden zijn van de kwaliteit. Veel fabrikanten halen de glycerine en xylitol voor hun tandpasta uit China. Wij hebben dat ook geprobeerd, maar bij kwaliteitscontroles waren de leveringen niet altijd even betrouwbaar. Daarom hebben we besloten om samen te werken met fabrikanten uit de VS.”

Het eerste wat de meeste mensen opvalt aan Opalescence Whitening Toothpaste is de smaak. Jen Doll van New York Magazine zei hierover:

“Ken je dat gevoel dat de tandpasta die je gewoon bij de drogist koopt, soms net iets te zoet is of dat je mond na het poetsen toch niet echt fris aanvoelt (zodat ik mijn tanden nog een keer poets om het gewenste effect te bereiken)? Opalescence-tandpasta geeft direct een tintelend, schoon mondgevoel. Je voelt haast hoe het de bacteriën doodt. Daardoor hoef je het maar één keer te gebruiken. Het voelt haast alsof je gebit professioneel is gereinigd door de tandarts of mondhygiënist.”

shutterstock_ice-cube-with-mint-isolated.jpg

Opalescence Whitening Toothpaste heeft een frisse cool mint smaak.

 

Peter Allred vertelt hierover dat het bereiken van die perfecte, frisse smaak (niet te heet, niet te koud, niet te zoet) met veel vallen en opstaan tot stand is gekomen. “Opalescence Whitening Toothpaste heeft drie verschillende, vrij exotische, muntachtige smaken, die elkaar heel goed aanvullen. Alle andere, gewoon in de winkel verkrijgbare tandpasta’s die ik ken, bevatten maar een soort muntsmaak of andere smaak per tube. We bleven de smaken die we lekker vonden, telkens weer testen, maar kregen steeds het gevoel dat er iets ontbrak, dus we bleven gewoon doorgaan met experimenteren. Dr. Fischer gaf uiteindelijk de doorslag bij het bepalen van de smaak. Hij probeerde het steeds en vertelde mij welke aanpassingen nodig waren. Daarna deelden we monsters uit aan onze doelgroep en bleven steeds maar kleine dingen aanpassen. Niet alleen op basis van hoe heet, koud, zoet, sterk en verfrissend de smaak was, maar ook hoe lang de smaak uiteindelijk bleef hangen na het poetsen. Dit duurde maanden, tot we eindelijk uitkwamen waar we wilden zijn.”

Jen Doll was ook razend enthousiast over de abrasieve eigenschappen van Opalescence-tandpasta, een heel belangrijke factor voor het gezond houden van het gebit, zonder dat daarbij schade wordt toegebracht aan het glazuur. Zij zegt daarover:

“In tegenstelling tot traditionele blekende tandpasta’s met peroxide wordt in Opalescence-tandpasta silicium gebruikt voor het verwijderen van oppervlakkige vlekken. Maar – en dat is het cruciale verschil – silicium is minder abrasief, zodat je het wel elke dag kunt gebruiken. In tandartsentaal: de tandpasta heeft een relatieve dentine-abrasie van 90, wat lager is (dus minder abrasief en beter voor het glazuur) dan veel concurrerende producten.”

Opalescence_Poduct_ToothBruish_Shot_03_3D

De abrasieve eigenschappen van Opalescence Whitening Toothpaste bleken inderdaad heel belangrijk te zijn voor het team dat het product ontwikkelde. “We wilden een tandpasta maken met een gemiddelde abrasieve waarde die veilig genoeg zou zijn om zeven dagen per week twee keer per dag mee te poetsen en die vlekken zou verwijderen zonder ook maar enige schade toe te brengen aan het glazuur. Als je een bleekbehandeling laat doen en daarnaast een goede tandpasta met een gemiddelde abrasieve waarde gebruikt, kun je het bleekeffect lange tijd in stand houden en hoef je misschien alleen een keer een opfrisbehandeling te doen, als dat al nodig is. Opalescence-tandpasta is dan ook een perfecte aanvulling op de reeks bleekbehandelingsproducten van Opalescence,” aldus Peter Allred.

Tot slot vertelt hij nog:

“Toen we de tandpasta in 1992 maakten, hebben we nergens concessies aan gedaan en tot op de dag van vandaag kiezen we nog altijd voor de beste ingrediënten, de beste smaak en voor een tube van blik, terwijl de fabrikanten van de meeste andere tandpasta’s allang zijn overgestapt op tubes van plastic. Een tube van blik sluit het product hermetisch af en beschermt het smaakprofiel van de tandpasta gedurende lange tijd. Dat is voor ons belangrijker dan kosten te besparen door voor plastic te kiezen. Ik denk dat we door dit soort beslissingen echt iets goeds hebben kunnen neerzetten.”

Lees meer over Opalescence Whitening Toothpaste hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s