NaviTip-tips: nauwkeurige applicatie bij irrigatie van wortelkanalen

Tijdens een wortelkanaalbehandeling is het van cruciaal belang dat de aangetaste kanalen grondig worden gedebrideerd en gereinigd met behulp van endodontische reinigingsmiddelen, ook op plaatsen waar geen instrument bij kan. Hier kleven wel risico’s aan, omdat irrigatiemiddelen moeten gaan tot waar ze nodig zijn, maar niet verder mogen komen dan de apex.

Dr. Dan Fischer zegt hierover: “Het basisconcept van irrigatie bij endodontie is om de kleinste canule zo dicht mogelijk bij de apex te krijgen, het foramen te ontzien en van onderaf te irrigeren. Het is cruciaal om van onderaf te beginnen met irrigeren, om te voorkomen dat er lucht in het kanaal achterblijft. Het is namelijk erg moeilijk om een luchtbel weg te krijgen als u het kanaal van boven naar beneden vult. Maar hoe dieper het kanaal, hoe moeilijker het is om de punt van de canule in het apicale gebied van het gebitselement te krijgen.”

Niet alleen de diepte van kanalen zorgt voor problemen. Sommige wortelkanalen hebben scherpe bochten, waardoor het lastig is om een canule goed te sturen in het apicale gebied. Zo niet de NaviTip™-tips van Ultradent Products. Dankzij de exclusieve flexibele tiptechnologie van Ultradent Products zijn deze tips duidelijk beter dan andere endodontische tips op de markt.

Flex Tip_NL

In tegenstelling tot traditionele endodontische tips is de canule van iedere NaviTip-tip wat stijver aan de basis en in het middendeel, maar heeft hij een flexibele punt. Daarmee komt hij goed door alle bochten van elk kanaal. Bovendien is het uiteinde van iedere NaviTip-tip glad en afgerond, waardoor de tip soepel langs eventuele hoeken glijdt en ze niet afschraapt of richels veroorzaakt. Zo kunnen irrigatiemiddelen, geneesmiddelen of sealers heel precies in het kanaal worden aangebracht. Iedere NaviTip-tip is bovendien voorzien van de Lok-Tite™-technologie met dubbele schroefdraad, waardoor de tip extra veilig kan worden vastgezet. Daarnaast hebben de tips vleugels voor gemakkelijk aanbrengen en verwijderen. Ook is iedere NaviTip-tip uitgerust met een strakke rubberen stop die zorgt voor precieze metingen, waardoor nauwkeurige toediening nog gemakkelijker is en extrusie via het apicale weefsel wordt voorkomen.

Irrigant extrusion_NL

 

Om het risico van extrusie nog verder te beperken biedt Ultradent Products NaviTip-tips van 31 ga aan met een dubbele spoelopening. Hiermee kunnen irrigatiemiddelen worden geappliceerd via spoelopeningen die niet verstopt raken en die ten opzichte van elkaar zowel verticaal als lateraal verschoven zijn.

De punt van de canule van iedere NaviTipTM-tip met dubbele spoelopening heeft een flexibel uiteinde, met een afgedekte, ronde afwerking, voor meer veiligheid in het apicale derde deel. De NaviTip-tip met dubbele spoelopening is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste tip, maat 31 ga, beschikt over de dunste canule die binnen de tandheelkunde te vinden is en kan heel gemakkelijk door de lastigste kanaalruimten worden gestuurd.

 

 

Ultradent Products biedt ook NaviTipTM FX-tips aan. Dit zijn endodontische borstels waarmee u het kanaal tegelijkertijd kunt reinigen, borstelen en irrigeren. Deze tip kan het apicale derde gedeelte bereiken en het irrigatiemiddel appliceren, terwijl de borstel tegelijkertijd de kanaalwanden borstelt en débris losmaakt.

In combinatie met de 18% EDTA-oplossing van Ultradent Products verwijdert de NaviTip FX-tip de smeerlaag, inclusief smeerproppen.

 

Bij het irrigeren van wortelkanalen bieden de NaviTip-tips van Ultradent Products veiligheid, precisie en een grote variëteit aan applicatiemogelijkheden voor iedere wortelkanaalbehandeling, van begin tot einde.

 

Lees meer over NaviTip-tips op www.ultradent.com/nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s