Over ons

Improving Oral Health Globally!

Wij streven ernaar om de mondgezondheid wereldwijd te verbeteren: door wetenschappelijk onderzoek, creativiteit, voorlichting en training.

Door ons streven om de algehele mondgezondheid te verbeteren is Ultradent Products de afgelopen veertig jaar gestaag uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van tandheelkundige en orthodontische producten. En we willen nog verder blijven groeien! Wij geloven in verticale integratie, wat betekent dat wij zelf de taken uitvoeren die nodig zijn voor het ontwikkelen en verkopen van onze producten, zoals scheikunde, techniek, automatisering, robotisering en marketing. De producten van Ultradent Products worden wereldwijd gebruikt door tandartsen, orthodontisten, groepspraktijken, tandtechnische laboratoria, regeringsinstellingen en universiteiten.

Bedrijf

Het hoofdkantoor van Ultradent Products Inc. is gevestigd in Salt Lake City (Utah, VS). Daarnaast zijn er wereldwijd nog 15 kantoren. Sinds 1979 zijn wij een toonaangevende producent van complete dentale behandelsystemen met perfect op elkaar afgestemde componenten. Wij hebben een breed assortiment innovatieve verbruiksartikelen, apparaten en instrumenten voor de esthetische en minimaal invasieve tandheelkunde en leveren aan meer dan 120 landen. De missie van Ultradent Products is het verbeteren van de mondgezondheidszorg. Ook wil Ultradent Products ervoor zorgen dat dentale behandelingen gemakkelijker en voorspelbaarder verlopen. Daarom steunt Ultradent Products diverse liefdadigheidsprojecten die de kwaliteit van leven en de gezondheid van mensen verbeteren. Dr. Dan Fischer, tandarts en eigenaar van Ultradent Products, staat persoonlijk garant voor onze hoge kwaliteitseisen.

up-facility

Dr. Fischer

Dr. Dan Fischer is de oprichter en CEO van Ultradent Products, Inc., een fabrikant van tandheelkundige producten die zich al veertig jaar lang focust op innovatie en kwaliteit. Ultradent Products is nu een internationaal toonaangevend bedrijf binnen de dentale branche, maar begon ooit heel eenvoudig: in de kelder van dr. Fischer, met zijn kinderen als zijn eerste werknemers.

dr-fischer
Dr. Dan Fischer (oprichter & CEO van Ultradent Products)

Al als jonge tandarts realiseerde dr. Fischer zich dat operatieve tandheelkunde alleen kwalitatief goed uitgevoerd kan worden, indien er sprake is van een snelle, grondige hemostase. Aangezien er geen producten op de markt waren die bloed en sulcusvloeistof op een voorspelbare manier onder controle hielden, ontwikkelde hij er zelf een. Inmiddels wordt dit product, Astringedent® (en later Viscostat®), gezien als een van de belangrijkste producten van Ultradent Products. Het is ontwikkeld dankzij de inzichten en vastberadenheid van dr. Fischer, dankzij zijn bereidheid om na werktijd toch nog door te gaan en daarbij zelfs zijn eigen bloed te gebruiken om zijn resultaten te testen. Zo kon hij precies het product creëren waarvan hij het gevoel had dat de markt ernaar op zoek was.

Meer dan drie decennia later zorgt dr. Fischer nog steeds voor revolutionaire ontwikkelingen op het terrein van de tandheelkunde. Hij heeft al vele patiënten behandeld, geeft vaak lezingen en schrijft artikelen over de huidige stand van zaken binnen de tandheelkunde. Hij werkt bovendien parttime in de tandheelkundige praktijk van zijn dochter. Zo blijft hij in contact met patiënten en kan hij de filosofie van Ultradent Products (het ontwikkelen van minimaal invasieve producten en technieken) ook in de praktijk toepassen.

Dr. Fischer streeft continu naar wereldwijde verbetering van de mondgezondheid, getrouw aan de missie ‘Improving Oral Health Globally’ en hij hoopt ooit een methode te vinden om cariës te genezen. Daarnaast is dr. Fischer een vrijgevige filantroop die regelmatig tijd, geld en producten doneert aan tal van kleinschalige initiatieven en organisaties, zoals ‘Sealants For Smiles’, een campagne waarbij gebitselementen verzegeld worden van kinderen die gebrekkige toegang hebben tot preventieve tandheelkundige zorg. Dr. Fischer ondersteunt ook ‘The Diversity Foundation’, een organisatie die opleidingskansen biedt voor kwetsbare, kansarme kinderen en veel heeft betekend voor jonge mensen die slachtoffer zijn geworden van polygamie binnen de fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Dr. Fischer heeft een sterk moreel kompas en leeft volgens dezelfde normen en waarden die gelden voor Ultradent Products: integriteit, kwaliteit, hard werken, innoveren en zorgzaamheid. Als hij niet werkt, is hij graag bezig in zijn tuin of brengt zijn tijd door met zijn vrouw, zijn kinderen en zijn dertig kleinkinderen.